Testosteron og slapphet

Er du klar over hva lave nivåer av testosteron kan gjøre med kroppen din? Svaret på dette spørsmålet vil i de aller fleste tilfeller være «nei». De fleste er ikke klar over hva lave testosteronnivåer gjør med kroppen til den enkelte. Selv om det i de aller fleste tilfeller heller ikke er nødvendig å vite, vil det potensielt sett være gunstig å inneha noe kunnskap om temaet. Det er mange plager en kan oppleve ved for lage nivåer av testosteron. Noen av de er liten sexlyst, liten hårvekst og mindre evne til å produsere muskler. Men det er en plage som er mer vanlig enn de som allerede er nevnt. En av de vanligste årsakene til at en person får utskrevet resept på produkter som øker testosteronnivåene, er at personen, som i del aller fleste tilfeller er en mann, føler seg slapp. Vi skal i denne artikkelen se litt nærmere på denne sammenhengen, og videre også se litt på hvordan man potensielt sett kan kvitte seg med problemet. Spesielt gunstig er det derfor for de som sliter med nettopp dette å lese videre.

Hvem sliter med det?

Menn i alle aldersgrupper kan potensielt sett slite med tretthet og slapphet knyttet opp mot for lave nivåer av testosteron. Det er likevel en aldersgruppe som merker seg ut. Aldersgruppen det dreier seg om er menn i en aller mellom 40 og 50 år, enklere sagt menn som befinner seg i overgangsalderen. Det er dermed ikke sagt at menn (eller kvinner) som ikke befinner seg innenfor denne aldersgruppen ikke kan slite med tretthet og slapphet knyttet opp mot lave testosteronnivåer. Sannheten er at alle kan slite med det. Allerede fra man er rundt 25 år begynne produksjonen av testosteron å synke. Da ser du nok at aldersspennet på dette problemet potensielt sett kan være mye større. Tallet kan også være noe påvirket av at mange ikke tenker på at problemet deres kan ha noe å gjøre med testosteronproduksjonen. Normalt nok er det også å ikke tenke over dette, da det vanligvis ikke er noe man knytter opp mot slapphet. Det neste spørsmålet du spør deg selv, er nok hva man kan gjøre med problemet om man kommer ut for å ha det. Det skal vi se nærmere på i neste avsnitt (les mer her).

Hva kan man gjøre med det?

Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gjøre med et problem, spesielt visst det gjelder noe kroppslig. Under slike tilfeller finnes det heldigvis profesjonelle personer innenfor feltet man kan spørre. Det lureste man kan gjøre i første omgang, er å kontakte lege. De vil kunne si deg hva du bør gjøre, om det i det hele tatt har noe å gjøre med testosteronnivået ditt. Om det viser seg at du har et lavt testosteronnivå, vil du kunne få skrevet ut et medikament som kan heve nivået ditt. Alternativt finnes det også reseptfrie produkter på helsekostbutikker som kan hjelpe deg, men nok ikke i like stor grad som de med resept. Spiser du riktig og trener godt, kan du også heve nivået betraktelig. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lenealexandra

lenealexandra

16, Agdenes

Denne bloggen er ikke relatert til noen person. Innlegg fungerer kun som et arkiv for helseartikler

Kategorier

Arkiv

hits